Hungarian Medal of Honor Community MOHAA.HU TS3 mohaa.hu teamspeak3 szerver
1943-04-26 A Szovjetunió a katyni ügy miatt megszakítja a diplomáciai kapcsolatokat a londoni lengyel emigráns kormánnyal.
1945-04-26 Brémát az angolok, Brnot a szovjetek foglalják el.
Címlap Szabályzat Impresszum Letöltések Statisztika Naptár
Kávézó
Üzenetek írásához regisztrált tagnak kell lenned - jelentkezz be, vagy regisztrálj


maso.tera
kecseg miért nem vagy moha csoportba? facebokon vagy amugy??
maso.tera
dagee fennt van még a moha a gépeden?
maso.tera
játszanál ujra dagee ha lennének playerek?https:// www.youtube.com/ watch? v=1CJEKU7w3_s&fbclid =IwAR2xJR5mgszi1unsn K3B8t0tOYgxK5-- 7zykH6HwaV3PQqEYFszM fn8wNxs
maso.tera
dageee am öszintén hiányzik a mohaa?https:// www.youtube.com/ watch?v=1CJEKU7w3_s
maso.tera
sokat nyomtuk a game-t
maso.tera
azért kurva jo érzés igy visszagondolni
maso.tera
dagi te nagy tdm-es voltál az algiers-en
maso.tera
irogattam daginak is nosztalgia csoportba meg neked is kecseg
maso.tera
esetleg mással játszol? és mivan aki ribanc néven játszott???
wod. dagi
Szerintem az elmúlt 4,5-5 évben összesen játszottam 2 órát, szóval kedves Tera...nem játszom.
wod. dagi
Terrajon
Kecseg
nem vagyok a nosztalgia csoportba
maso.tera
kecseg facebokon fennt vagy????
maso.tera
kecseg te benne vagy a mohaa nosztalgia csoportban facebokon????
maso.tera
szerintem lennének rajta játékosok elég egy public server is
maso.tera
te hallod kecseg megkérnélek hogy hozd már vissza a magyar public obj servert mert nem szeretnék külföldi szerveren játszani.... a hegyről szerver jo volt meg az lpn is
-Aod^ GeniusPro
te úristen mi folyik itt gyöngyösön ?:D
maso.tera
kecseeeeeeeeeg!
maso.tera
dede most nosztalgia időszak van kecseg ugy hogy most telepitem is :D::D véged lesz a wov.-on
maso.tera
:D::D:
Kecseg
jézusom csak a terát ne
maso.tera
dageeeee láttam holland tdm public szervert tuti azon nyomod
[SAS] Zedi
Tényleg megvan még
ticcsi2
Helló
#Cyber^FS Clan FaterTheBoss
Hali csajok és skacok!
Ízelítő a képgalériából

Pv Mohaa Foci 2008 12 30 078
[2008]
Számláló
Ma
Összesen: 0
Egyedi: 0

Legtöbb
Összesen: 9300
Egyedi: 1829

Oldal ...
Összesen: 6245277
Egyedi: 168584
Kedves Látogató!

Üdvözlünk a magyar Medal of Honor közösség hivatalos oldalán!
 
Az alábbi funkciók használatához regisztráció szükséges:
üzenőfal, képgaléria, szavazás, fórum, hozzászólás beküldés, moh:aa ladder
 
A regisztráció ingyenes és az adminisztrátorok jóváhagyásával történik.
 
#mohaa.hu team
 
m0rr1s blogja
m0rr1s semmit nem értő, hülyeségeket kérdező blogja
Oldalak
Az igazi holokauszt
Drezda 1945 elején A német nagyvárosok közül 1945 elejéig egyedül ez a város úszta meg a jelentősebb civil áldozatokkal járó szövetséges légitámadásokat. A háború előtt (1939-ben) 642 ezer lakosú nagyváros 1945 februárjában 1,2-1,5 millió embernek adott menedéket, és a nagy, több emeletes bérházak szobáiban 30-50 fős csoportokba zsúfolódva éltek az emberek. Sok volt köztük a kelet felől közeledő szovjet Vörös Hadsereg kegyetlenkedései elől tömegesen menekülő idős ember, nő és gyerek, és a kórházakban ezrével feküdtek a hátrahagyott, ápolásra szoruló sebesült és többnyire mozgásképtelen német katonák. A támadás napján Drezdában sok száz Magyarországról, Lengyelországból, Fehéroroszországból, Ausztriából, Ukrajnából, Csehországból, Szlovákiából és Baltikumból menekült család is volt.Drezdában ekkor a szervezett német államot már csak egyedül a polgári védelem képviselte, nem volt légvédelem sem, mert a legyőzött Wehrmacht a náci párt tagjaival és a köztisztviselői karral együtt, eleget téve a nemzetközi Vöröskereszt követelésének, 1944 karácsonyára kivonult a városból. Drezda a Vöröskereszt oltalma alá helyezett város volt, a háztetőkre hatalmas vörös kereszteket festettek, és az épületek ablakaiban kinn voltak a nagy, lepedőkből készített vöröskeresztes fehér zászlók.

Február 13. 1945. február 13-án este fél 10-kor az angol királyi légierő két, egymás utáni hullámban berepült Drezda fölé, és kevesebb mint öt perc alatt több mint 3460 tonna hagyományos és gyújtóbombát dobott a légvédelem nélkül maradt városra. A három óra múlva bekövetkezett második hullám a már fáklyaként égő városra 1950 tonna gyújtóbombát szórtak le.
A gyújtóbombákról A szövetségesek pusztító erejüket annak a szolgálatába állították, hogy azokat is a bombák martalékává tegyék, akik nem hagyták magukat olyan könnyen lemészárolni. Feltaláltak egy olyan fegyvert, amely képes megtalálni az embereket a rejtekhelyeiken is. Logikus, hogy a bombáknak a legmélyebb patkánylyukakban kell robbanniuk. Ezért az első ütésre a bomba nem robban: keresztülmegy a tetőn, átjut az emeletek padlózatán, és csak akkor robban, amikor elérte igazi célját: a betonnal megerősített pincéket és óvóhelyeket.

A gyújtóbombák felrobbanásának következtében Drezdában a földfelszín fölött órákon át tartó 1700-1900 C fokos pokoli hőmérséklet alakult ki, a városban sok négyzetkilométeres, előbb egymástól független, majd az összeérő körzetekben az együtt égő tűz miatt az oxigén 3-4 méter magasságig eltűnt a levegőből, akik nem haltak meg az összeomló házak alatt, azok elpusztultak a tűzben, megfulladtak a füsttől vagy az oxigénhiánytól, és futó, menekülő emberek tízezreit kapta fel az utcán nagy erővel lobogó tűz következtében kialakult légörvények sorozata: ők széttárt karokkal, lábakkal, csomagostól, kisgyerekestől a földről felrepülve pillanatok alatt nyomtalanul elégtek és egyszerűen hamuvá váltak a levegőben. 1945 februárjában az angol és az amerikai légierő Drezda városát a szó legszorosabb értelmében egy hatalmas krematóriummá változtatta.

Drezdában az egész második világháború történetének legnagyobb tűzviharát hozták létre. 200-300 km/óra sebességű tűzorkánok emésztették a várost. Drezda 8 napig égett, a tűz iszonyú fénye még 300 kilométer(!) távolságból is látható volt. A város néhány része olyan erővel izzott, hogy az óvóhelyeket csak több hét elteltével lehetett megközelíteni. A fáklyaként lángoló emberek az Elbába vetették magukat, ahol testük tovább égett. A város központjából özönlő csillapíthatatlan tűz elérte a folyót és tovább pusztított. Lefejezett testek - elsősorban a tűzoltók - ellen bevetett repeszbombák áldozatai hevertek az utcákon. Az egész városközpont, 18 négyzetkilométeres területen teljesen eltűnt. A legtöbb kórházat elpusztították, miközben a vasutak majdnem teljen érintetlenek maradtak, és se a katonai repülőteret, se a város körüli gyárakat nem érte támadás. Az akciót módszeresen hajtották végre: akik kitervelték még a szél irányát és erejét is számításba vették, hogy a tűz szörnyű sebességgel tudjon kifejlődni.
1945 február 13-a és 14-e éjjelén ezernél is több brit bombázó szállt fel, hogy halált szórjon a városra. Másnap 450 amerikai "Repülő Erőd" váltotta fel őket,amelyek nagyrészt késleltetett hatású gyújtóbombát dobtak le. Ezek a bombák csak néhány órával a repülők távozása után robbantak fel. ͍gy nem csak azokat ölték meg, akik megpróbálták eloltani a tűzeket, hanem azokat is, akik voltak olyan vakmerőek, hogy megpróbáltak elmenekülni az égő városból. Tíz nappal a bombázás után egy csoport fogoly letisztította a pincébe vezető lépcsőket, de nem voltak hajlandóak bemenni. Valami rendkívüli történhetett odabent. Az emberek komoran állták körül a pincelejárat ajtaját, amikor a légióparancsnok példamutatóan lement a pincelépcsőn egy acetilénlámpával a kezében. Az oszló testek megszokott szagának a hiánya megnyugtatta. Az alsó lépcsők csúszósak voltak. A pince alját 20 cm magasságban vérből, húsból és csontból álló massza borította; egy apró, rendkívüli robbanóerejű bomba keresztülhatolt az épület négy emeletén, és a pincében robbant fel. [... ] Az épület gondnokától megtudták, hogy 200-300 ember volt a pincében azon az éjszakán. "


Menekülés a lángoló pokolból A 3-4 emelet magasságú romhalmaz miatt az utcákon közlekedni nem lehetett, és a pokolként lángoló városból az egyetlen kifelé gyalog járható utat az Elba partja jelentette. Ezt az életbe vezető kis ösvényt az alacsonyan szálló angol és amerikai gépek a nagy két napos bombázás után is napokon át többször bombázták, és a menekülő öregeket, nőket és gyerekeket a fedélzeti gépfegyvereikkel ezrével lőtték bele a folyóba.
Áldozatok Egy, a polgári védelem kötelékében szolgált német katonatiszt a feljegyzéseire hivatkozva 253 ezer megtalált halottról ír: ő az embereivel akkor 35 ezer halottat tudott azonosítani, ennyinek állított ki halotti bizonyítványt, 50 ezerről a hozzátartozók valószínűsítették, hogy a rokonaikat találták meg és 168 ezer emberrel nem tudtak mit csinálni, mert a hullák felismerhetetlenségig összeroncsolódtak. Ennyi az általa megtalált halottak száma, de a Drezdában látottak alapján a véleménye szerint két nap alatt eltűntek és elhunytak száma több mint fél millió ember volt, elsősorban az idegen, ismeretlen és senki által nem keresett menekültek nagy száma miatt, akik a városlakókkal együtt nyomtalanul égtek porrá, tűntek el vagy váltak hamuvá a mindent elemésztő tűzben. A várost később megszálló Vörös Hadsereg adatai szerint az 1946-os drezdai romeltakarítások idején a Németország minden részéből dolgozni érkező emberekkel együtt a helyi lakosság száma nem érte el a 180 ezret (1939: 1,2-1,5 millió). Még 1947-ben is találtak 2-300 egymásra borult halottat rejtő beomlott légoltalmi pincéket. Az áldozatok pontos száma valószínűleg soha nem fog kiderülni.

Tehát egymillió embert halt meg, égett porrá, menekült el a demilitarizált Drezdából, ahol a dicső szövetségesek két nap leforgása alatt tervszerűen, tudatosan (Churchill tudtával, a szovjeteknek kedveskedésül), esélyt sem hagyva rombolták porig a várost és égették el a védtelen lakosságot.

Az Európa sok országából Drezdába menekült polgári lakosság ellen 1945 február 13-án és február 14-én végrehajtott angol és amerikai kétnapos szőnyegbombázás volt az emberiség történelmének egyik legnagyobb háborús bűncselekménye és egyben ez volt a legrövidebb idő alatt elkövetett legkegyetlenebb és legtöbb áldozatot követelő tömeggyilkosság is (beleértve a Japánra ledobott két atombomba együttes pusztítását is), amiben emberek százezrei szenvedtek borzalmas tűzhalált.

Egy kis költészet
A változatosság, és művelődés kedvéért egy kis költészet.

/1885-1936/

Kosztolányi Dezső:

Cigányok

Káromkodók, csúszók-mászók, hizelgők,
lágyselymü, kék-sötét a hajzatuk.
Lustán pipáznak, vájva ócska teknőt,
mind éles ész, tolvaj, csaló, hazug.

Nyűtt ködmönükbe furcsa, régi kártya.
Lakóhelyük szennyes, dohos vacok,
az agg a vályogot könnyezve gyártja
s arany-hegyek regéin andalog.

Álmuk hizott malac, kövér csibe
s pokoltüzű szemük vad mélyibe
vér, bűvölet, arany-, ezüst-mese.

S a hold világos, kékes éjszakáján
az útra bámul az őrült cigánylány
és nézi, jő-e herceg-kedvese.

Kategorizálatlan | Hozzászólások (21) | Értékelés: 10 | 2009. április 21., kedd - 15:09:20
sajnálom
EMBEREEEEK! NAPTÁRJA NINCS SENKINEK? Nesztek magyarázat, levelezés formájában:

m0rr1s
Remélem azért április elsején lesz egy kamu-banlista!!! Én szívesen rajta lennék, nekem nem gáz ha az marad meg az emberekben h csaltam.  Persze akit felteszel, azt meg kellene előtte kérdezni. [...]

Tommaso:
Jó ötlet
Bár kicsit gyanús lesz hogy ápr. 1-én buktak 4-en mondjuk. Főleg hogy én is benne leszek, egyből le fog esni mindenkinek.

m:
Meglátjuk... Már persze ha megcsinálod. [...]

T:
Megcsinálhatom. De az illetőkkel megbeszélem előre, mert nem akarom hogy rosszul süljön el a poén.(Pár nap múlva)


 
m:
[...] én távirányítható gránáttal szeretnék bukni.

T:
Oké.
Bazzeg már mindenki tud róla? Nem is lesz akkor már poén.

m:
Milyen mindenki?  Sztem én találtam ki... Nem?

T:
Ja, bocsi, valamiért úgy emlékeztem hogy Junkr találta ki.
Akkor nincs gáz


(Miután kierültem a listára.)


T:
Na feltettelek a márciusi cheat report végére. Szerintem várjuk meg míg valaki kiszúr, aztán onnantól tied a pálya

m:
Ejj, csak én vállaltam be egyedül?  Azt hittem lesz még egy-két ismert név :S Na mind1, meglátjuk mi lesz. Remélem azért holnap tisztázod a nevem...

T:
Jobb ez így, nem olyan feltűnő
Mikor pattan már ki a flame?

m:
Én is azt várom...


(MEgjöttek az első hozzászólások a "produkciómhoz")


m:
Na végre vki...
Majd mint admin megíarhatnád hogy a nadehack az olyan, hogy eldobás után csak akkor robban a granyó ha megint kattint a játékos, mintegy időzített bombaként, és ha ALT-ot is nyomok eldobáskor akkor az nyílbillentyűkkel lehet irányítani a nadet.
Vagy ezekből csak annyit ami még nem feltűnő. :d

T:
Megírtam.
Mikor írod a beismerő vallomást? Valami olyat hogy csak unokaöcséd rakta be a csalást, és csak külföldi szerveren szokott játszani néha... vagy ami eszedbe jut

m:
Tommaso, én rendesen szégyellem magam.  De tényleg.
Én még nem merek írni semmit... Bevertem két sört munka után szóval nem hiszem hogy tudnék szalonképes hozzászólást rittyenteni. Majd este előállok valami hülyeséggel. Lehet hogy pezo jött át játszani.

T:
Ok, de max este 9-ig írj vmit, mert 10 körül le kéne csapni a labdát legkésőbb. Tied lehet majd a megtiszteltetés. Király hogy még york is bevette

m:
Ok, most sztem alszok egy kicsit.
YorK miatt fáj a fejem, neki szólni kellett volna. Nem baj, így hatásosabb, rá azért hallgat mindenki.
Gondolkoztam a "magyarázatomon" de ilyen szomszéd játszott dologgal nincs pofám előjönni, "beismerni" meg gáz lenne, nem akarom h haxorként könyveljenek el. Úgyhogy inkább maradok csendeben. Axis zolit várom már hogy előkerüljön, mert eddig mindenki tök normális volt, remélem ő legalább leanyáz, lenyomorékoz.
Te meddig vagy ma? Mert az hogy én beírom hogy muhahaha április elseje, az nem hat meg senkit, csak kéne a te szavad is...

T:
Én kb 10-11ig vagyok ma. De szerintem ne húzzuk sokáig.

m:
Ok. Kitehetem a levelezésünket erről a blogomba? Nem akarok magyarázkodni.(Eddig nem válaszolt Tommaso, de és lassan koccolok, úgyhogy kitettem a levelezésünket. Most az lenne a durva, ha Tommaso beintene. Bár én nem nagyon röhögnék. devil.png)Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
Szavazás

Milyen gyakran látogatod a mohaa.hu oldalt?

Naponta

Hetente

Havonta

Félévente

Évente

A szavazás korlátozva csak tagoknak

szavazat: 43 hozzászólás: 0
Korábbi szavazások