Hungarian Medal of Honor Community MOHAA.HU TS3 mohaa.hu teamspeak3 szerver
1942-02-19 Horthy Istvánt kormányzóhelyettessé választják.
1943-02-19 Német ellentámadás indul a szovjetek Déli Frontja ellen.
1945-02-19 Amerikai partraszállás Iwo Jima szigetén.
Címlap Szabályzat Impresszum Letöltések Statisztika Naptár
Kávézó
Üzenetek írásához regisztrált tagnak kell lenned - jelentkezz be, vagy regisztrálj


..::[WMSS]::.. Bulldozer
Vannak még online szerverek és játékosok, de közel sem annyi, mint évekkel ezelőtt. Készülőben van egy remake Unreal Engine 4 alapon. A fejlesztés nagyon biztató ütemben halad.
polakt92
Sziasztok. Jo par eve mar , hogy nem jatszottam a jatekkal. Erdeklodnek , hogy megy meg egyaltalan az online resz? Es az uj gepeken mennyire mukodokepes a jatek?
/ADA/Invader(HUN)
2003. június 03
Szintén 16 év Köszönöm az ADA-nak életem első klánját Aztán mennyi volt még Amúgy tényleg össze kéne hozni egy nosztalgia gamet
..::LPN::..LED
Aztaq... ez még mindíg megy? csak 16 éve reggeltem D
maso.tera
a dagee meg a kecseg melyik szerveren vagytok lpn-en vagy a hegyr'o'l?és mi van aki ribanc néven játszott
..::[WMSS]::.. Bulldozer
Keresd Facebookon a MOHAA Nosztalgia Klub-ot, ott szerintem lesz olyan, aki tud segíteni.
Dicamillo
Most látom 14 éve regisztáltam ide.. nosztalgiából felraktam a MOHAA-t azonban WIN10 alól menüig jutottam, és onnan kifagy.. van aki segítségemre tudna lenni benne?
Mo[H]dW` Splitter
Szevasztok línesek és nólínesek!
Kecseg
dagee xd
wod. dagi
KECSEG!
Dunna
Én 2002-2007 környékén nagyon fiatal voltam, szóval max offline módban toltam az ipart xD. 2-től 7 éves koromig tartott ezen időszak

2012. szeptember 22., szombat - 10:20
6 év, 2 nap, 11 óra, 50 perc, 32 másodperc ezelőtt
Criton
13 év után még mindig be tudok lépni, régi szép idők, NLC klán, iM Komcsi.... szép gyerekkor
=LOTR= AF
Jézusom. Ez az oldal még üzemel... és be tudok lépni LOL
iM & swat^ Dompi
Retro ossznepi
ip : 173.249.20.47: 12203

le kellene csekkolni.
freeze-tag modba van akad vagy kifagy-e thx. aki adminkodni szeretne szóljon nekem. thx
Kecseg
Mi ez az aktivitás itt
[Z.O.O.] Snake (mrno)
Hello, van itt valaki?
[MORR]Pattomi
Hali 2002. december 02., hétfő - 15:26
15 év, 7 hónap, 2 nap, 3 óra, 56 perc, 37 másodperc ezelőtt
iM & swat^ Dompi
egy nyári össznépi?
#Cyber^FS Clan FaterTheBoss
Szewasztok öreg csókák! a nólín legyen velünk
2003. július 04., péntek - 15:12
14 év, 10 hónap, 2 hét, 41 perc, 23 másodperc ezelőtt
-Aod^ GeniusPro
Akkor már én is
Szaki, majdnem egyszerre regisztráltunk! :o
2004. július 30., péntek - 13:04
13 év, 8 hónap, 3 hét, 5 nap, 23 óra, 4 perc, 46 másodperc ezelőtt
..::[WMSS]::.. Bulldozer
"Az anyag nem vész el, csak átalakul."
82nd Airborne Szaki
Na b+
82nd Airborne Szaki
2004. július 28., szerda - 12:39
13 év, 8 hónap, 2 hét, 2 nap, 1 óra, 9 perc, 28 másodperc ezelőtt
82nd Airborne Szaki
JÉÉÉÉ Még működik a régi accom ! Szevasztok
iM & swat^ Dompi
Ízelítő a képgalériából

Mohaa Foci 2008 12 30 035
[2008]
Számláló
Ma
Összesen: 0
Egyedi: 0

Legtöbb
Összesen: 9204
Egyedi: 1798

Oldal ...
Összesen: 6242238
Egyedi: 167477
Kedves Látogató!

Üdvözlünk a magyar Medal of Honor közösség hivatalos oldalán!
 
Az alábbi funkciók használatához regisztráció szükséges:
üzenőfal, képgaléria, szavazás, fórum, hozzászólás beküldés, moh:aa ladder
 
A regisztráció ingyenes és az adminisztrátorok jóváhagyásával történik.
 
#mohaa.hu team
 
m0rr1s blogja
m0rr1s semmit nem értő, hülyeségeket kérdező blogja
Oldalak
Az igazi holokauszt
Drezda 1945 elején A német nagyvárosok közül 1945 elejéig egyedül ez a város úszta meg a jelentősebb civil áldozatokkal járó szövetséges légitámadásokat. A háború előtt (1939-ben) 642 ezer lakosú nagyváros 1945 februárjában 1,2-1,5 millió embernek adott menedéket, és a nagy, több emeletes bérházak szobáiban 30-50 fős csoportokba zsúfolódva éltek az emberek. Sok volt köztük a kelet felől közeledő szovjet Vörös Hadsereg kegyetlenkedései elől tömegesen menekülő idős ember, nő és gyerek, és a kórházakban ezrével feküdtek a hátrahagyott, ápolásra szoruló sebesült és többnyire mozgásképtelen német katonák. A támadás napján Drezdában sok száz Magyarországról, Lengyelországból, Fehéroroszországból, Ausztriából, Ukrajnából, Csehországból, Szlovákiából és Baltikumból menekült család is volt.Drezdában ekkor a szervezett német államot már csak egyedül a polgári védelem képviselte, nem volt légvédelem sem, mert a legyőzött Wehrmacht a náci párt tagjaival és a köztisztviselői karral együtt, eleget téve a nemzetközi Vöröskereszt követelésének, 1944 karácsonyára kivonult a városból. Drezda a Vöröskereszt oltalma alá helyezett város volt, a háztetőkre hatalmas vörös kereszteket festettek, és az épületek ablakaiban kinn voltak a nagy, lepedőkből készített vöröskeresztes fehér zászlók.

Február 13. 1945. február 13-án este fél 10-kor az angol királyi légierő két, egymás utáni hullámban berepült Drezda fölé, és kevesebb mint öt perc alatt több mint 3460 tonna hagyományos és gyújtóbombát dobott a légvédelem nélkül maradt városra. A három óra múlva bekövetkezett második hullám a már fáklyaként égő városra 1950 tonna gyújtóbombát szórtak le.
A gyújtóbombákról A szövetségesek pusztító erejüket annak a szolgálatába állították, hogy azokat is a bombák martalékává tegyék, akik nem hagyták magukat olyan könnyen lemészárolni. Feltaláltak egy olyan fegyvert, amely képes megtalálni az embereket a rejtekhelyeiken is. Logikus, hogy a bombáknak a legmélyebb patkánylyukakban kell robbanniuk. Ezért az első ütésre a bomba nem robban: keresztülmegy a tetőn, átjut az emeletek padlózatán, és csak akkor robban, amikor elérte igazi célját: a betonnal megerősített pincéket és óvóhelyeket.

A gyújtóbombák felrobbanásának következtében Drezdában a földfelszín fölött órákon át tartó 1700-1900 C fokos pokoli hőmérséklet alakult ki, a városban sok négyzetkilométeres, előbb egymástól független, majd az összeérő körzetekben az együtt égő tűz miatt az oxigén 3-4 méter magasságig eltűnt a levegőből, akik nem haltak meg az összeomló házak alatt, azok elpusztultak a tűzben, megfulladtak a füsttől vagy az oxigénhiánytól, és futó, menekülő emberek tízezreit kapta fel az utcán nagy erővel lobogó tűz következtében kialakult légörvények sorozata: ők széttárt karokkal, lábakkal, csomagostól, kisgyerekestől a földről felrepülve pillanatok alatt nyomtalanul elégtek és egyszerűen hamuvá váltak a levegőben. 1945 februárjában az angol és az amerikai légierő Drezda városát a szó legszorosabb értelmében egy hatalmas krematóriummá változtatta.

Drezdában az egész második világháború történetének legnagyobb tűzviharát hozták létre. 200-300 km/óra sebességű tűzorkánok emésztették a várost. Drezda 8 napig égett, a tűz iszonyú fénye még 300 kilométer(!) távolságból is látható volt. A város néhány része olyan erővel izzott, hogy az óvóhelyeket csak több hét elteltével lehetett megközelíteni. A fáklyaként lángoló emberek az Elbába vetették magukat, ahol testük tovább égett. A város központjából özönlő csillapíthatatlan tűz elérte a folyót és tovább pusztított. Lefejezett testek - elsősorban a tűzoltók - ellen bevetett repeszbombák áldozatai hevertek az utcákon. Az egész városközpont, 18 négyzetkilométeres területen teljesen eltűnt. A legtöbb kórházat elpusztították, miközben a vasutak majdnem teljen érintetlenek maradtak, és se a katonai repülőteret, se a város körüli gyárakat nem érte támadás. Az akciót módszeresen hajtották végre: akik kitervelték még a szél irányát és erejét is számításba vették, hogy a tűz szörnyű sebességgel tudjon kifejlődni.
1945 február 13-a és 14-e éjjelén ezernél is több brit bombázó szállt fel, hogy halált szórjon a városra. Másnap 450 amerikai "Repülő Erőd" váltotta fel őket,amelyek nagyrészt késleltetett hatású gyújtóbombát dobtak le. Ezek a bombák csak néhány órával a repülők távozása után robbantak fel. ͍gy nem csak azokat ölték meg, akik megpróbálták eloltani a tűzeket, hanem azokat is, akik voltak olyan vakmerőek, hogy megpróbáltak elmenekülni az égő városból. Tíz nappal a bombázás után egy csoport fogoly letisztította a pincébe vezető lépcsőket, de nem voltak hajlandóak bemenni. Valami rendkívüli történhetett odabent. Az emberek komoran állták körül a pincelejárat ajtaját, amikor a légióparancsnok példamutatóan lement a pincelépcsőn egy acetilénlámpával a kezében. Az oszló testek megszokott szagának a hiánya megnyugtatta. Az alsó lépcsők csúszósak voltak. A pince alját 20 cm magasságban vérből, húsból és csontból álló massza borította; egy apró, rendkívüli robbanóerejű bomba keresztülhatolt az épület négy emeletén, és a pincében robbant fel. [... ] Az épület gondnokától megtudták, hogy 200-300 ember volt a pincében azon az éjszakán. "


Menekülés a lángoló pokolból A 3-4 emelet magasságú romhalmaz miatt az utcákon közlekedni nem lehetett, és a pokolként lángoló városból az egyetlen kifelé gyalog járható utat az Elba partja jelentette. Ezt az életbe vezető kis ösvényt az alacsonyan szálló angol és amerikai gépek a nagy két napos bombázás után is napokon át többször bombázták, és a menekülő öregeket, nőket és gyerekeket a fedélzeti gépfegyvereikkel ezrével lőtték bele a folyóba.
Áldozatok Egy, a polgári védelem kötelékében szolgált német katonatiszt a feljegyzéseire hivatkozva 253 ezer megtalált halottról ír: ő az embereivel akkor 35 ezer halottat tudott azonosítani, ennyinek állított ki halotti bizonyítványt, 50 ezerről a hozzátartozók valószínűsítették, hogy a rokonaikat találták meg és 168 ezer emberrel nem tudtak mit csinálni, mert a hullák felismerhetetlenségig összeroncsolódtak. Ennyi az általa megtalált halottak száma, de a Drezdában látottak alapján a véleménye szerint két nap alatt eltűntek és elhunytak száma több mint fél millió ember volt, elsősorban az idegen, ismeretlen és senki által nem keresett menekültek nagy száma miatt, akik a városlakókkal együtt nyomtalanul égtek porrá, tűntek el vagy váltak hamuvá a mindent elemésztő tűzben. A várost később megszálló Vörös Hadsereg adatai szerint az 1946-os drezdai romeltakarítások idején a Németország minden részéből dolgozni érkező emberekkel együtt a helyi lakosság száma nem érte el a 180 ezret (1939: 1,2-1,5 millió). Még 1947-ben is találtak 2-300 egymásra borult halottat rejtő beomlott légoltalmi pincéket. Az áldozatok pontos száma valószínűleg soha nem fog kiderülni.

Tehát egymillió embert halt meg, égett porrá, menekült el a demilitarizált Drezdából, ahol a dicső szövetségesek két nap leforgása alatt tervszerűen, tudatosan (Churchill tudtával, a szovjeteknek kedveskedésül), esélyt sem hagyva rombolták porig a várost és égették el a védtelen lakosságot.

Az Európa sok országából Drezdába menekült polgári lakosság ellen 1945 február 13-án és február 14-én végrehajtott angol és amerikai kétnapos szőnyegbombázás volt az emberiség történelmének egyik legnagyobb háborús bűncselekménye és egyben ez volt a legrövidebb idő alatt elkövetett legkegyetlenebb és legtöbb áldozatot követelő tömeggyilkosság is (beleértve a Japánra ledobott két atombomba együttes pusztítását is), amiben emberek százezrei szenvedtek borzalmas tűzhalált.

Egy kis költészet
A változatosság, és művelődés kedvéért egy kis költészet.

/1885-1936/

Kosztolányi Dezső:

Cigányok

Káromkodók, csúszók-mászók, hizelgők,
lágyselymü, kék-sötét a hajzatuk.
Lustán pipáznak, vájva ócska teknőt,
mind éles ész, tolvaj, csaló, hazug.

Nyűtt ködmönükbe furcsa, régi kártya.
Lakóhelyük szennyes, dohos vacok,
az agg a vályogot könnyezve gyártja
s arany-hegyek regéin andalog.

Álmuk hizott malac, kövér csibe
s pokoltüzű szemük vad mélyibe
vér, bűvölet, arany-, ezüst-mese.

S a hold világos, kékes éjszakáján
az útra bámul az őrült cigánylány
és nézi, jő-e herceg-kedvese.

Kategorizálatlan | Hozzászólások (21) | Értékelés: 10 | 2009. április 21., kedd - 15:09:20
sajnálom
EMBEREEEEK! NAPTÁRJA NINCS SENKINEK? Nesztek magyarázat, levelezés formájában:

m0rr1s
Remélem azért április elsején lesz egy kamu-banlista!!! Én szívesen rajta lennék, nekem nem gáz ha az marad meg az emberekben h csaltam.  Persze akit felteszel, azt meg kellene előtte kérdezni. [...]

Tommaso:
Jó ötlet
Bár kicsit gyanús lesz hogy ápr. 1-én buktak 4-en mondjuk. Főleg hogy én is benne leszek, egyből le fog esni mindenkinek.

m:
Meglátjuk... Már persze ha megcsinálod. [...]

T:
Megcsinálhatom. De az illetőkkel megbeszélem előre, mert nem akarom hogy rosszul süljön el a poén.(Pár nap múlva)


 
m:
[...] én távirányítható gránáttal szeretnék bukni.

T:
Oké.
Bazzeg már mindenki tud róla? Nem is lesz akkor már poén.

m:
Milyen mindenki?  Sztem én találtam ki... Nem?

T:
Ja, bocsi, valamiért úgy emlékeztem hogy Junkr találta ki.
Akkor nincs gáz


(Miután kierültem a listára.)


T:
Na feltettelek a márciusi cheat report végére. Szerintem várjuk meg míg valaki kiszúr, aztán onnantól tied a pálya

m:
Ejj, csak én vállaltam be egyedül?  Azt hittem lesz még egy-két ismert név :S Na mind1, meglátjuk mi lesz. Remélem azért holnap tisztázod a nevem...

T:
Jobb ez így, nem olyan feltűnő
Mikor pattan már ki a flame?

m:
Én is azt várom...


(MEgjöttek az első hozzászólások a "produkciómhoz")


m:
Na végre vki...
Majd mint admin megíarhatnád hogy a nadehack az olyan, hogy eldobás után csak akkor robban a granyó ha megint kattint a játékos, mintegy időzített bombaként, és ha ALT-ot is nyomok eldobáskor akkor az nyílbillentyűkkel lehet irányítani a nadet.
Vagy ezekből csak annyit ami még nem feltűnő. :d

T:
Megírtam.
Mikor írod a beismerő vallomást? Valami olyat hogy csak unokaöcséd rakta be a csalást, és csak külföldi szerveren szokott játszani néha... vagy ami eszedbe jut

m:
Tommaso, én rendesen szégyellem magam.  De tényleg.
Én még nem merek írni semmit... Bevertem két sört munka után szóval nem hiszem hogy tudnék szalonképes hozzászólást rittyenteni. Majd este előállok valami hülyeséggel. Lehet hogy pezo jött át játszani.

T:
Ok, de max este 9-ig írj vmit, mert 10 körül le kéne csapni a labdát legkésőbb. Tied lehet majd a megtiszteltetés. Király hogy még york is bevette

m:
Ok, most sztem alszok egy kicsit.
YorK miatt fáj a fejem, neki szólni kellett volna. Nem baj, így hatásosabb, rá azért hallgat mindenki.
Gondolkoztam a "magyarázatomon" de ilyen szomszéd játszott dologgal nincs pofám előjönni, "beismerni" meg gáz lenne, nem akarom h haxorként könyveljenek el. Úgyhogy inkább maradok csendeben. Axis zolit várom már hogy előkerüljön, mert eddig mindenki tök normális volt, remélem ő legalább leanyáz, lenyomorékoz.
Te meddig vagy ma? Mert az hogy én beírom hogy muhahaha április elseje, az nem hat meg senkit, csak kéne a te szavad is...

T:
Én kb 10-11ig vagyok ma. De szerintem ne húzzuk sokáig.

m:
Ok. Kitehetem a levelezésünket erről a blogomba? Nem akarok magyarázkodni.(Eddig nem válaszolt Tommaso, de és lassan koccolok, úgyhogy kitettem a levelezésünket. Most az lenne a durva, ha Tommaso beintene. Bár én nem nagyon röhögnék. devil.png)Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
Szavazás

Milyen gyakran látogatod a mohaa.hu oldalt?

Naponta

Hetente

Havonta

Félévente

Évente

A szavazás korlátozva csak tagoknak

szavazat: 43 hozzászólás: 0
Korábbi szavazások